Nieuws

Februari 2019 – Nadat onderstaand artikel was verschenen in de Volkskrant werd onze hoofdonderzoeker gevraagd voor een interview op televisie in een uitzending van RTV Utrecht. Bekijk hier het hele interview.

Februari 2019 – In de Volkskrant wordt een artikel uit het tijdschrift Nature besproken, waarin wetenschappers lieten zien dat het mogelijk is om uit gistcellen cannabisstoffen te maken. Onze hoofdonderzoeker Matthijs Bossong is ook geïnterviewd over deze ontdekking en geeft in dit artikel nog wat extra informatie. Klik hier om het hele artikel te lezen.

Oktober 2018 – Bekijk hier een aflevering van EenVandaag met als titel ‘Toeristenwiet’ met kalmerende stof moet problemen voorkomen. Op dezelfde pagina geeft onze hoofdonderzoeker Matthijs Bossong aanvullende uitleg over dit thema.

April 2018 – VICE over THC en cannabidiol
Hoofdonderzoeker Matthijs Bossong vertelt over de kalmerende effecten van cannabidiol. Wanneer THC en cannabidiol in ongeveer dezelfde hoeveelheid voorkomen in cannabis krijgen rokers minder last van paniekaanvallen of paranoïde gedachten. Lees hier het hele artikel.

Januari 2018 – Benieuwd geworden naar cannabidiol voor mensen met een psychosegevoeligheid? Onlangs schreven hoofdonderzoeker Matthijs Bossong en master student Sanne van der Steur een artikel over cannabidiol voor Anoiksis: Vereniging voor en door psychosegevoelige mensen.

December 2017 – Helpt cannabidiol bij psychose?
Een artikel over cannabidiol bij psychose werd onlangs gepubliceerd op de website van De Jonge Psychiater. Hoofdonderzoeker Matthijs Bossong vertelt over de CANGLIA studie.

November 2017 – CANGLIA is van start gegaan!
De CANGLIA studie – cannabidiol voor patiënten met een psychose – is van start gegaan en de eerste deelnemer is geïncludeerd.